Sunday, 5 May 2019

Tender lamb shoulder by Jamie Oliver.

- Tender lamb shoulder | Lamb recipes | Jamie Oliver recipes
Ingredients
500 g dried chickpeas
2 preserved lemons , (20g each)
1 kg ripe plum tomatoes
1 x 2 kg lamb shoulder , bone in
2 heaped teaspoons ras el hanout

Method
Pour the dried chickpeas into a 30cm x 40cm roasting tray.
Quarter the preserved lemons and trim away the seedy core, then finely chop the rind and add to the tray with a good splash of liquor from their jar.
Roughly chop the tomatoes, adding them to the tray as you go.
Drizzle the lamb with 1 tablespoon of olive oil, then rub all over with the ras el hanout and a pinch of sea salt and black pepper.
Sit the lamb in the tray, pour in 1 litre of water, cover tightly with tin foil and place in a cold oven.
Turn the temperature to 170ºC/325ºF/gas 3 and leave the lamb in there for 6 hours, or until the chickpeas are cooked through and the lamb is pullable – after 3 hours, stir a splash of water into the chickpeas, covering tightly again with foil.
To serve, taste the chickpeas, season to perfection, and drizzle with 1 tablespoon of extra virgin olive oil, then pull the lamb apart with two forks.

Высыпьте dried chickpeas в противень размером 30 х 40 см.
Четвертинки консервированных лимонов без семян, с мелко нарезаной кожурой добавить в лоток с жидкостью из банки.
Нарежьте помидоры, и добавьте их в лоток.
Сбрызните ягненка 1 столовой ложкой оливкового масла, затем разотрите с помощью ras el hanout и щепотки морской соли и черного перца.
Поместите ягненка в лоток, залейте 1 литром воды, плотно накройте фольгой и поставьте в холодную духовку.
Поверните температуру до 170ºC / 325ºF / газ 3 и оставьте ягненка там на 6 часов, или пока нут не будет прожарен, а ягненок не будет мягким - через 3 часа, добавьте воды в нут, снова плотно прикрывая фольгой.
Попробуйте нут, доведите до совершенства и сбрызните 1 столовой ложкой оливкового масла, а затем вытащите ягненка на две вилки.

No comments:

Post a Comment